53 годишна жена - биоложка в Центъра по трансфузионвна хематология в Лом, се самоуби със скок в ледените води на Дунав. Според близки на удавената тя е сложила край на живота си заради понижението й в длъжност.
Цветанка Илиева изчезнала от дома си в събота сутринта миналата седмица. Когато не се появила и на работа, близки и колеги започнали да я издирват. Търсенето продължило до вторник вечерта, когато от реката извадили тялото й превърнато в леден къс, информира "Труд".

Ломчанката работела в Кръвния център в крайдунавския град от 1980 г. Започнала като фелдшер, а после зеавършила висше биология и английска филология. Жената нямала семейство, но от години се грижела за болната си майка и за да си осигури средства, известно време работела и като биолог, и като учител.

Според колеги Цветанка изпаднала в депресия преди дни, когато й съобщили, че заради промени в щата ще я преназначат от биолог във фелдшер, което щяло да намали и доходите й. "С Цветанка е имало само разговори за промени в щата, но към действия не се е пристъпило. Имала е искане за повече свободно време, което е било удовлетворено!", каза шефът на болницата д-р Георги Савков.

Жената е имала много проблеми, които преодолявала все по-трудно. Вестта за служебното й понижение вероятно е била последната тежест, която я е подтикнала към фаталното решение, коментираха психолози.