48-годишен мъж е починал от пневмония в многопрофилната болница Стара Загора. Роднините на починалия вече са сезирали прокуратурата и областния управител. Алармирани са също лекарския съюз и ръководството на градската клиника.
Мъжът е потърсил медицинска помощ на спешен кабинет. След това той отново се е обърнал към общопрактикуващ лекар и лечението му е било променено.

Три дни след втория преглед болният постъпва в пулмологично отделение и пет часа по-късно настъпва леталния изход, заяви пред „Дарик” областния управител Живка Аладжова.

Тя вече е изпратила сигнал до институциите, които имат отношение по казуса. Сигналът е изпратен и до Окръжна прокуратура - Стара Загора.

„Убедена съм, че убийци в бели престилки няма. Но бих искала хората, които търсят помощта на своите лекари да са сигурни за своето здраве. Затова при всеки сигнал, стигнал до мен, ще искам държавните институции да правят задълбочени проверки, чрез които да разберем каква е причината за неблагоприятния изход", казва Аладжова.

Областният управител допълни, че в областна администрация не е постъпвал сигнал във връзка със смъртта на тримесечния Павел. Той почина на 24 януари при неизяснени обстоятелства, а трагедията на семейството стана известна след разказ на майката на момченцето в социалните мрежи.

Починалият от пневмония мъж в Стара Загора е петият подобен случай в страната през последните дни. Трима мъже в Хисаря и бременна жена в Силистра са сред жертвите на болестта. Още осем души са в тежко състояние в специализираната болница в София.