Пожарникари са провели спасителна акция по сигнал за огромна змия, която се промъкнала в двор на къща в ромската махала в Горна Оряховица. Сутринта изплашена майка на 4 деца се обадила на телефон 112 и съобщила, че влечугото се е свило под камък в имота й, съобщава „Труд”.Студенокръвното животно било забелязано от малчуганите, които с писъци се скрили в къщата. Когато пристигнали огнеборците, открили змията навита под голям камък. Със специални щипки я захванали и измъкнали от скривалището и. Оказало се, че е смок дълъг 1,5 м.

„Непрекъснато получаваме сигнали от изплашени граждани, в чиито имоти се промъкват змии. Преди броени дни реагирахме на апел за помощ на служители от бензиностанция в Полски Тръмбеш. Влечуго се бе промушило в елтаблото на петролния обект”, обясни началникът на сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново Станко Лазов.

Той информира, че през м.г. огнеборците са ловили общо 14 змии в региона. През тази година са се отзовали на 20 сигнала.

Както БЛИЦ съобщи, преди няколко дни отново в Горна Оряховица имаше подобен инцидент. Змия се промъкна в детска градина в дело Драганово.