Над 1 млн. зрители проследиха последното издание на Националната селекция Детска Евровизия по bTV. Вълнуващият финал предизвика още по-голям интерес и привлече близо 1 млн. 300 хил. зрители в края на предаването, сочат данните на ГАРБ.

Съвместният вот на журито на конкурса и зрителите определи 12 годишната Габриела Йорданова за таланта, който ще представи България на международния конкурс Детска Евровизия на 21 ноември. Подгласници на Габриела са връстникът й Иван Стоянов от Бургас и 15-годишният Радко Петков от Троян.

Финалът на Националната селекция Детска Евровизия повтърди лидерството на bTV в телевизионния праймтайм. Изборът на талант, който да представи страната ни на международната сцена е предпочетен от 130% по-голяма аудитория в сравнение с втората по гледаемост Нова тв.

Интересът към избора на млад талант се отрази и в посещенията на сайта на конкурса junioreurovision.bg, който привлече вниманието на допълнителни 110 хил. зрители онлайн по време на зрелищния финал.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).