Някои казват, че да се кандидатираш трети път е за щастие. Има и такива, които казват, че води до самоубийство. Няма да се самоубивам. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Георги Кадиев.

Той изненадващо обяви вчера, че ще се кандидатира за кмет на столицата. По непотвърдена информация, ще получи подкрепата на АБВ. Ако това се случи, депутатът, който вече е изключен от ръководството на БСП, вероятно ще бъде изключен от партията и парламентарната група. Кадиев се кандидатира за кмет на София за трети път.

По думите му, няма значение коя партия ще го подкрепи. „Защото съм единствената подготвена алтернатива за София”, заяви той.

„Знам как работи система. Няколко копчета трябва да се натиснат, няколко души трябва да бъдат махнати и всичко ще тръгне по-добре”, обясни той.

На въпрос защо не е подкрепил кандидатът на БСП за кмет на София – Михаил Мирчев, Кадиев отговори: „Омръзна ми да срещам хора, които казват: „Не харесвам ГЕРБ, ама няма за кой”. И тези хора не са червени, жълти зелени”.

Относно напрежението между него и ръководството на социалистическата партия, той заяви: „Аз никога не съм бил проблем на БСП, аз винаги съм бил оправданието на БСП”. „Няма да напусна, нито ще напусна парламентарната група”, допълни депутатът. 

„Има шанс АБВ да ме подкрепи, но съм поставил условия”, уточни още Кадиев. Тези условия включват създаването на коалиция, в която всеки ще има равноправен глас.