Говорителят на правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски отново потвърди, че 10 януари 1997 г. се е случил като резултат от договорка между покойния вътрешен министър Николай Добрев и тогавашния председател на СДС Иван Костов. "10 януари беше планиран много отдавна от хора около "Раковски 134". Същите хора сега са борци срещу задкулисието", заяви Райдовски в "Тази сутрин" по bTV.

На въпроса на Генка Шикерова как е било договорено свалянето на правителството на БСП, Райдовски отвърна: "Известни са срещите между Кольо Добрев и Иван Костов на Копитото, например. На някои от тях е посредничил Благовест Сендов. Бизнесменът Краси Стойчев е свидетел, Юлий Москов също. Кольо Добрев беше много близък приятел с Москов, редовно използваше "Стандарт" като оръжие срещу Виденов."

Според Райдовски януарските бунтове от 1997 г. са резултат от добре планирани акции, които да подготвят революционната обстановка. Това му казал човек от централата на СДС. "10 януари се предхождаше от масови стълкновения срещу "Позитано". Говореше се, че Кольо Добрев ги е организирал срещу общия враг - Виденов. Организацията беше стройна и много добра - връщането на мандата беше договорка между Добрев и Костов, предшествано от писмото на 19-те от БСП. Това беше държавен преврат по същество", заяви Райдовски.

Красимир Райдовски отново заяви, че Жан Виденов е бил човек на честта, на морала. "Той имаше много добра социална програма, но впоследствие се наложи да прилага десни мерки, което много го притесняваше. Това беше причината да си подаде оставката. Много ми е смешно, че говорят как на 10 януари е свалено правителството на Виденов. На 10 януари нямаше правителство на Виденов. На 28 декември НС гласува оставката му", каза той.

Лъжа е, че Кольо Добрев е отказал да състави правителство. Той прие да е министър-председател и предложи Първанов за председател на партията. На 22 декември 1996 г. президентът Желев, тогава все още действащ, се обади на Първанов и го повика заедно с Добрев и Първанов, за да им връчи мандат за правителство. Първанов обаче каза, че му трябва месец за това и няма да се справи за седмица", припомни Райдовски.

Четвърти февруари мина. За мен, в личен план, е много тежка дата и много важна – в исторически за България и бъдещето на БСП. Днес, 06 февруари 2014, два дни след датата, по която се изказаха всички, някои искат да си правим „afterparty”. Няма проблем г-н Радойвски – имате го. Това каза за „Фокус” Кирил Добрев – БСП, по повод изказване на Красимир Райдовски.

„Впечатлен съм от избора на bTV да поканят събеседник по тази тема, който поне 7 пъти каза: „говореше се”, „казаха ми”, „определени среди коментираха”,” не съм присъствал”,” не съм участвал в събитията, но ги наблюдавах отстрани”. Питам, при наличието на живи участници защо каним човек, който е известен с това, че е един нереализиран Джеймс Бонд, с арогантен език, който си е направил паметна плоча приживе?”, каза още Кирил Добрев.

„Няма да позволя на подобни хора да се упражняват върху името и паметта на моя баща. Райдовски сам каза, че не е бил пряк свидетел, но аз съм бил, включително и тогава, когато баща ми му отне достъпа до всички сгради на МВР, когато беше принуден да прескача 3-ти етаж на „Позитано-20” (на третия етаж бе кабинетът на Добрев) и в онези мигове на умиление, когато го наричаше просто хлебарка. За да бъдем честни към историята поисках да бъдат разсекретени стенограмите от 3-ти и 4-ти февруари 1997 г. Там става ясно, че икономическата ситуация и липсата на политическа подкрепа не позволява съставянето на второ социалистическо правителство и тогава такива като Райдовски ще бъдат напълно забравени”, допълни Кирил Добрев.