19-годишният неопитен шофьор, който излетя на завой с висока скорост заради селфи и уби две деца, на 14 и 18 години, взел колата-ковчег тайно, след като семейството му забранило да я кара. Това разказаха пред „Телеграф” родителите на гаджето на водача – Даяна, която единствена помни какво се е случило във фаталната нощ в неделя.Тогава Васил Колев, 16-годишната му приятелка, две години по-малката от нея Яна Чобанова и Ивайло Йорданов на 18 години, се прибират към родния си град Ямбол след цял ден на басейн в Сливен. Малко след 21 ч. 14-годишната девойка вади телефона си за поредната снимка, която след това да сподели във Фейсбук. Когато натиска бутона за селфи, обаче, светкавицата заслепява Васил. Автомобилът се обръща по таван в канавката и взема две жертви – Яна и Иво.

Още сутринта в неделя Васил питал сестра си дали може да вземе колата й – „Пежо 207”, за да се разходи. „Не. Абсурд е да се случи, защото на майка ще й трябва. Не я пипай”, отсякла каката. Въпреки забраната тийнейджърът успял да свие ключовете за пежото и го подкарва тайно. След това взема Даяна, Яна и Иво и четиримата тръгват към Сливен.

„Ние сме виновни, дори не знаехме къде са и какво правят. Скриха от нас всичко и хукнаха”, признаха майката и бащата на оцелялото момиче. По думите им, единствена дъщеря им помни всичко от катастрофата. „С Васил не е така. След светкавицата той изпадна в безсъзнание, а сега има бяло петно за всичко останало”, призна 16-годишното момиче. Шофьорът е приет в болницата в Сливен с травма на главата и счупена ръка.

Заради тежкото му състояние лекарите и близките му опитали да скрият, че Яна и Иво са мъртви. От телевизия, обаче, младежът разбрал инцидента. „Кажи ми, че не е истина! Кажи, че лъжат и те са живи”, молил се Васил на приятелката си по телефона.

Даяна и десетки връстници, приятели и роднини на нелепо издъхналите деца вчера се събраха на гробищата в Ямбол, за да си кажат последно „сбогом” с 14-годишната Яна и 18-годишния Ивайло. Въпреки че е с шина на врата заради травма при инцидента, тя намери сили да положи цветя в ковчезите и на двамата младеци.

Ученици, които са били близки с издъхналите без време деца, не спираха да редят обиди и закани по адрес на шофьора Васил докато се прощаваха. „Само да ми падне, ще го смачкам тоя простак”, ридаеше младо момиче, скубейки косите си. „Ще му отмъстим, няма да оставим нещата така. Иво го няма. Янчето я няма заради него”, подкрепяха я младежите наоколо. Според тях високата скорост е убила връстниците им. „Как може да опитва да вземе завой със 130 км/ч тоя, бе”, питаха се един друг тийнейджърите.