Двама души за задържани с обвинение за крабеж, придружен с убийството на Надежда Куцкова. Това съобщи наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов, предаде репортер на БГНЕС.

Убийството на 85-годишната жена, свекърва на съдия Нели Куцкова, стана на 31 декември в дома на жертвата в столичния квартал "Овча купел". Мъжете са я ударили няколко пъти. Вследствие на побоя жената умира на място. Апашите са преобърнали къщата и след като задигат част от вещите в жилището, побягват.

Най-вероятно утре Софийски градски съд ще гледа мярката им за неотклонение. Двамата са Станислав Маламов и Велик Корчев. Директорът на СДВР Ивайло Спиридонов каза, че и двамата са криминално проявени за наркотици, грабежи и кражби. Единият от тях е осъждан за кражба.

Спиридонов посочи, че е свършена добра работа в началния етап на разследването и двамата са установени дни преди да бъдат задържани. Полицията ги е изненадала при тяхното задържане и това е довело до последващите добри резултати, отчете Спиридонов. Не стана ясно обаче дали двамата са направили самопризнания.