Световният моден гигант "Армани" иска да прави фабрика за мъжка конфекция в България. Това стана ясно по време на среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с представители на компанията в Милано, съобщиха от агенцията.В Милано се провежда бизнес форум в рамките на „Дни на България на Експо 2015”. Концернът оглежда района на Плевен като потенциал за инвестиции. В момента проучват възможностите за осигуряване на квалифицирана работна ръка, обясни Захариева. 

„Армани” искат да кандидатстват по различни проекти и програми за обучение на персонала. Те се надяват да получат подкрепата на държавата в това отношение. Мариета Захариева предложи на представителите на компанията да изпращат кадрите на обучение и в Италия. 

Отделно от „Армани” ще проучат още възможностите за кандидатстване по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” за осигуряване на необходимото оборудване и технологии за фабриката.