Турският президент Реджеп Ердоган обеща да не остави страната в ръцете на терористи, след като по-рано Кюрдската работническа партия извърши атентат срещу турски военни, отнемайки живота на 16 души.

„Ние не сме и няма да оставим бъдещето на нацията на трима или петима терористи“, каза президентът в реч, след като за последните три дни в различни нападения на кюрдските бунтовници загинаха 30 войници.

„В тази държава погребалните могили за мъченици никога не са оставали празни“, каза още президентът. Той допълни също, че военните операции срещу ПКК са причинили „сериозни щети“ на сепаратистката група както в Турция, така и в чужбина

Ердоган също така обвини ПКК в „блокиране на пътя за споразумение“ и заяви, че „от този момент, единственото решение, с което може да се съгласи държавата и народът, е терористите да прекратят дейността си и да свалят оръжието“.

Според държавния глава предсрочните избори в страната, които ще се проведат на 1 ноември, ще дадат решение на проблема. „Мястото за решаване на сметки в демокрациите е урната, изборите“, допълни той.