2016 ще бъде годината на Северна България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в село Копиловци, община Георги Дамяново. Той е на посещение в региона на област Монтана.Тази година да завършим АМ „Марица”, както завършихме АМ „Тракия”, сега „Струма”, догодина ще бъде година на Северна България”, обеща Борисов. 

„Много трудни години минаха. Много усилия положихме да накараме еврофондовете да работят. Отпадни води, мръсни води, възстановяване на канализация, пътища еко пътеки в този регион - където очакваме животновъдството и туризма да се развиват, трябва да ни е чиста природата. Чрез тези проекти се създават работни места”, обясни министър-председателят. Премиерът посочи, че и тук и в Монтана, и в Костинброд се осъществяват проекти за ВиК цикъл. „Всичко това е само с 10% наши пари, всичко друго е от европейските фондове. Иначе казано ако сега извадите по 10 лв., да давам 90 лв. Ето това два пъти ни го спират заради грешките , които се правиха в изборите”, каза още премиерът.

По повод посещението си в Берковица той написа във Фейсбук: „В гр. Берковица открихме ремонтирания Градски стадион и спортни съоръжения на стойност над 1,3 млн. лева. Проектът е част от Програма за трансгранично сътрудничество България – Сърбия. Инвестициите в спорта и създаването на здравословни навици сред децата от най-ранна възраст е сред нашите приоритети. Вече има изградени десетки нови спортни площадки и центрове в цяла България. Надявам се, че децата, а и не само, с удоволствие ще спортуват в тези прекрасни съоръжения”.

„Заедно с народния представител Десислава Атанасова посетихме Школата за подготовка на водачи на служебни кучета в гр. Берковица, област Монтана. Специализираните обучения, които се провеждат тук, са свързани с откриване на наркотични и взривни вещества, противодействие на тероризма и се провеждат за кучета, помагащи в дейността на областните дирекции на МВР от цялата страна”, добави той.