Болезнената раздяла може да промени живота ви. Въпреки това, няма нужда да измъчвате себе си, затваряйки се в себе си. Вижте тези 6 сигурни начина, които ще ви помогнат да превъзмогнете бившия си приятел и отново да започнете да живеете заради себе си.Кажете сбогом на меланхолията и сълзите...

1. Останете за малко сами
Когато сте във връзка, може да се наложи да жертвате някои свои любими дейности/хобита. Вече не е нужно да се съобразявате с никого, а единствено със себе си. Така че започнете отново да правите това, което сте спрели заради бившия си.

2. Избягвайте да го срещате в любимите му места
В началото е най-добре за вас да не се чувате и виждате с него. Това включва да избягвате да посещавате местата, където той обича да ходи и има голяма вероятност да се засечете.

3. Отървете се от всичко негово
За да може по-лесно да превъзмогнете бившия си, нищо не трябва да ви напомня за него. Ако във вас има негови вещи, съберете всичко и му ги пратете по куриер. Приберете всички подаръци от него в кутия и я приберете.

4. Говорете с някого
По време на тежки времена е важно да имате близък приятел или роднина, пред когото може да споделите всичките си чувства. Говорете с него за дилемите си, най-големите страхове и какво се е объркало във връзката ви, за да се стигне до нейния край. Не се срамувайте да плачете, така ще ви олекне, просто не трябва да ви става навик.

5. Смехът е най-доброто лекарство
Гледайте любимите си комедии и слушайте зареждаща музика. Отделете повече време за релаксиращи занимания и забавление.

6. Поглезете се
Да, точно в момента имате нужда да се поглезите и да се погрижите за себе си. Отидете на фризьор, купете си нови дрехи, отидете на спа...Вие заслужавате!