Запознайте се с Дъги, 3-годишното миниатюрно магаре, което си мисли, че е куче.

Животното живее със собствениците си Кал и Том Стокбридж в Йоркшир, където тича из къщата и ходи на разходки.

Магарето обича да има компания и често стои в кабинета на Том, който е писател, докато той работи, а освен това, колкото и да е странно, животното обича да гледа тенис.

53-годишната Кал, която ръководи театрална трупа, заяви: "Той се държи по-скоро като куче, отколкото като магаре, обича да получава внимание от хората. Дъги е израснал с хора край себе си, така че, когато го взехме на 8-месечна възраст, искахме да поддържаме тази връзка.

Всичките ни животни се отглеждат в къщата и не искахме с Дъги да бъде по-различно".

Кал получава Дъги като подарък за 50-ия си рожден ден, след като посещава свой приятел, който има магаре. Кал добавя: "Ние се правим на фермери. Имаме много животни, но това не е работеща ферма.

Пуснахме Дъги в долния край на двора ни, на поляна с цвета, където имаше малък навес, под който да се подслонява. Имаме френски прозорци, който гледат към градината и не след дълго Дъги намери пътя към къщата".

Магаренцето бързо се сприятелило с другите животни на семейството, включително с Гриф – 7-годишното куче на Кал, който е със същите размери като Дъги.

"Ние обикновено взимаме Дъги с нас, когато излизаме на разходка с Гриф и той става много напрегнат, ако ни вижда да тръгваме и не го взимаме с нас. Гриф малко ревнува от Дъги, защото не обича да ме дели с друг", разказва още Кал.