Тричленният състав на окръжния съд в Монтана отложи делото за предаването на австрийските власти на Цветан Цветанов-Гарсона. Мъжът е арестуван по обвинение за смъртта на 71 имигранти открити на австрийка магистрала. Съдът в града на Огоста поиска до 15 септември австрийската страна да представи задължителна гаранция съгласно еврпопейското законодателство според, която при евентуална присъда в Австрия Цветанов ще бъде върне в България, за да я излежи.Специализираната прокуратура пък трябва официално да представи документ за образуваното срещу Цветанов производство. По данни на окръжния прокурор и докладчик по делото Нина Борисова, специализираната прокуратура е образувала наказателно производство срещу Цветанов, по какво обвинение обаче не е ясно. Тези документи трябва да пристигнат до 15 септември. За 17 септември съдът насрочи делото за екстрадиция, съобщава "Конкурент".

Цветан Цветанов – Гарсона е с три повдигнати обвинение от австрийската държавна прокуратура. Срещу него тече разследване за участие в организирана престъпна група, незаконен трафик на хора и умишлено причиняване на смъртта на 71 души. Камионът – ковчег беше открит на 27 август на магистрала в Австрия.

Цецо Гарсона бе задържан на 31 август в дома му в ломския квартал Младеново по силата на европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата на Айзенщат – Австрия 28 август.

На 3 септември окръжният съд в Монтана постанови постоянна мярка „задържане под стража” за Цветанов.

Мъжът има две деца – момиче на 8 и момче на 15 години, които са в Германия. Там е и съпругата на Цветан. Той е с основно образование и е безработен.

За трагедията с камиона ковчег е арестуван и друг ломчанин Методи Иванов, известен в махалата като Мите Крика.

Близки на Цецо Гарсона разказаха, че той се познава с Крика.