Момиче на 14 години загина на място, а момче на 18 години издъхна в сливенската болница след зверска катастрофа, станала на разклона за село Камен на пътя от Сливен за Ямбол. Сигнал за нея е подаден на тел. 112 в 21,19 часа в неделя.

Жертвите - Яна и Иво, са пътували на задната седадалка в лек автомобил "Пежо 307", управляван от 19-годишния Васил. До него седяла приятелката му Даяна, на 16 години. Цялата компания е от Ямбол, младите хора излязли да се поразходят с колата на Васил в неделния ден ей така, без цел, съобщи "24 часа".

Стигнали до Сливен и тръгнали да се връщат. В един момент младият шофьор, който имал едва 5 месеца стаж зад волана, загубил контрол над пежото и то се преобърнало в канавката извън платното. От удара 14-годишното момиче издъхнало веднага, а 18-годишното момче е починало около 15 минути след като е било закарано в реанимацията на сливенската областна болница. Пациентът бил на командно дишане, но травмите му по главата, гърдите и корема били несъвместими с живота, казаха от болницата. Най-вероятно загиналите не са ползвали предпазни колани, които по закон са задължителни и за задната седалка в леките автомобили.

Водачът на пежото и спътницата му от предната седалка се отървали с далеч по-леки наранявания. Васил, когото всички иначе описват като отговорен и сериозен човек, е с рана на главата и комоцио в сливенската болница. Контактен е и няма опасност за живота му. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Негови близки допускат, че на завоя са отказали спирачките на автомобила и непоправимото се случило.

Най-леко се разминала Даяна - шията й била шинирана още същата вечер и момичето било пуснато за домашно лечение.