Тайната база на най-новото риалити в родния ефир – „Фермата”, е разкрита! ПИК засне с помощта на дрон скритото място, където участниците в шоуто на bTV ще живеят в невероятни условия от преди 100 години – досущ като през 1915 г. Снимките сочат, че предаването, което стартира на 13 септември, наистина пресъздава с пълна достоверност живота от началото на миналия век, какъвто не е показван досега на живо в роден ефир.При това в тежките условия живеят съвременни българи, които трябва да оцелеят по начина, по който са го правили прабабите и прадядовците им преди Първата световна война.

От кадрите става ясно, че за разлика от бутафорната селска идилия в Къщата на „Биг брадър”, участниците във „Фермата” на bTV са наистина откъснати от всякаква цивилизация и битката им за изхранване съвсем не е симулативна. Базата е разположена на огромно пространство с голяма градина, ниви, обор, мелница, пещ, керпичени къщи с външни тоалетни... Ток няма, а единствената храна е тази, която си произведат!

Тайната база се намира край Правец, родното място на Тодор Живков. Tочният адрес на „Фермата” е в района на село Калугерово, закътаната сред красиви гори и поля. Изглежда, че в новото риалити за пръв път в родния ефир всичко ще е наистина истинско, както bTV обеща още при анонсирането на шоуто.

16-те участници, които ще се борят за наградата от 100 хил. лв., са мотивирани не да се показват и вдигат скандали пред цяла България, а да успяват да изградят себе си и живота си от нулата, тъй като това е единственият им шанс за себедоказване и оцеляване.

„Тук си е истинска дивотия - мястото е изоставено преди много години стопанство и вътре няма нищо. Не сме подозирали, че там може да кипи живот, направо е невероятно. Доколкото знаем, от много години имотът е собственост на столичанин. Сигурно го е дал под наем на Иван и Андрей”, разкриха местни хора, изненадани, че в отдалечената селска местност ще се снима истинска тв сензация.

От екипа на „Фермата” пък обещаха, че запуснатото място ще се превърне в райска градина благодарение на инвестициите и най-вече на грижите на участниците в предаването. Наш екип видя с очите си, че за разлика от бутафорния декор на конкурентното предаване „Биг брадър” по Нова телевизия, обстановката във „Фермата” на bTV е абсолютно оригинална.

Поля, гори, планини и небе са фонът, на който ще се случват вдъхновяващи приключения. 16-те авантюристи, които ще попаднат в изоставената ферма без ток, вода и канализация, ще предложат 16 различни подхода на оцеляване в българската реалност отпреди век. Освен на съветите на Бай Георги – стопанина на „Фермата”, който бе представен вече от водещите Иван и Андрей, участниците ще трябва да разчитат и на собствените си качества, но и на уменията да работят в екип.

Къщите в базата са кирпичени, ток няма, а условията са досущ като преди 100 години.

Как се градят отношения, общество и условия за живот от нулата и дали най-после на зрителите ще им се прииска да ги дават по телевизията, не просто за да спят и пият пред камерите, а за да разберат дали естественият живот е подходящ за тях? Това ще са темите на „Фермата”, като шоуто има за цел да припомни на зрителите изконните български ценности и традиции, а не да се превръща в сеир и арена на междуособици.

Всеки един от претендентите за наградата от 100 000 лв. освен с талант да твори и гради, ще провокира зрителите на bTV и с личната си история. Засега е ясно, че сред бъдещите фермери има хора с опит в политиката и шоубизнеса, такива с трудна съдба и други, постигнали личностна реализация и дали много на родината си. Най-младият участник е на 18 години и е дете на известни родители, а най-възрастният е „обикновен човек на 50 години”.

Водещите Иван и Андрей ще бъдат връзката на зрителите с трудния живот във фермата. Те ще показват най-интересното директно от калния терен, на метри от животинския обор и полето с насаждения, както и от специалното дискусионно студио в София.