Франция е започнала подготовка за извършването на въздушни удари срещу цели на "Ислямска държава" в Сирия, каза президентът Франсоа Оланд.

Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че страната ще извършва разузнавателни полети над Сирия, за да се подготви за нанасяне на въздушни удари срещу обекти на Ислямска държава.

На извънредна пресконференция френският държавен глава говори и за мигрантската криза в Европа: „За всички тези, които вече са пристигнали и са подали молба за убежище – и само за тях – ще действа механизмът за репатриране. Ще бъдат създадени контролни центрове, за да се намира разликата между тези, които идват с друга цел и ние няма как да ги приемем. Ще се извършва идентификация на бежанците за правото им на убежище и за експулсиране на останалите. Ние имаме възможността да правим разликата, т.е. да не даваме право на тези, които не могат да претендират за това“, каза още Оланд.

„Французите са велик народ и винаги в историята са намирали способности да посрещнат мъчениците, преследваните, прогонените“.