По изключително гаден начин е бил излъган световният шампион от 2007 година по вдигане на тежести Иван Стоицов, съобщи Блиц. 28-годишният спортист е продал на 30 декември м.г. автомобила си Ауди на лизинг. Возилото е било купено от софиянец, който платил само първата вноска и се покрил. Стоицов се е обърнал към полицията за съдействие, но оттам заявили, че не могат да издирват коли, продадени на лизинг.

“Направо не съм на себе си. Ето, ще ви разкажа какво точно се случи. Пуснах в интернет обява, че си продавам автомобила. Обади ми се едно момче от София. Пристигна при мен в Асеновград. Разгледа колата, хареса я и каза, че я купува. Но пожела да го стори на изплащане. Подписахме договор, че трябва да ми плати на три вноски. Даде ми първата вноска от 2 хиляди лева в същия ден – 30 декември. В договора пише ясно и точно, че трябва да ми преведе вторите 2 хиляди на 20 януари. Стана 20, 21, 22. От този човек ни вест, ни кост. Започнах да го търся на телефоните, които ми беше оставил. Никой не вдигаше. Вече е 5 февруари...”, заяви Стоицов пред агенцията.

Надявах се полицията да ми помогне, но оттам ме отрязаха. Карат ме да действат с други методи. И съм на път да го направя. Ще отскоча до София и ще го открия, макар че май този човек ми е дал фалшив адрес.

Питате ме за негово име? Ще ви го кажа – Стефан Любенов Иванов. Набор 90. Живее в квартал “Христо Ботев” в София. Надявам се все пак властите и полицията да ми съдействат. Не искам да действам по другия начин”, добави вбесеният Стоицов.