Полицията в Унгария разпространи видеозапис, на който се вижда как група имигранти не позволяват на униформените мъже и жени да доставят на бежанците храна и вода, съобщи skynews.com.

Цели стекове с бутилки минерална вода веднага са изхвърляни на релсите, семейства, приели храната, биват освирквани, а пакетите са взимани от ръцете на децата и захвърляни на земята. Записът, качен и в YouTube, е без звук и не се чува защо е отказвана водата и храната и какво скандират мъжете.

Според властите повечето от имигрантите са от Сирия, Ирак и Афганистан. Всеки ден от Сърбия пристигат по 2000 нови. "Искаме Германия" и "Къде са човешките права", пише на импровизирани плакати, издигнати от имигрантите.

В същото време финансовото министерство в Берлин съобщи, че митниците са заловили пощенска пратка със сирийски паспорти - оригинални и фалшиви. Германските власти подозират, че те са за черния пазар, на който ги купуват "икономически имигранти", за да се представят за бежанци от войната в Сирия. "Много хора влизат още в Турция с фалшиви сирийски документи, защото знаят, че в ЕС по-лесно ще получат убежище", заяви пред френското национално радио Фабрис Легери, ръководил на европейската гранична служба Frontex.