Каскадьорът Явор Кехайов е прохождал три пъти в живота си, а сега е направил това с изкуствен крак. Преди години той е получил тежка травма, след като изпълнява каскада.

„Ставаше въпрос за падане от движеща се платформа. Само за миг нещата се обърнаха. Животът взе брутален обрат. Последваха много операции, но в този момент получих много помощ от приятели си. Тогава осъзнах, че съм обичан човек. През цялото време фокусът ми бе да се боря и да не се отказвам и успяхме, спасихме крака. Залогът бе да го изгубя целият. След операциите се получи скъсяване на крака и ходих с различни обувки. Просто бях принуден да изоставя всичко и да вървя напред. Прохождал съм три пъти в живота си", сподели Явор пред bTV.

През тази година той взима решение да премахне част от крака си, защото не се чувствал комфортно.

„Решението узряваше в мен. Брат ми ми каза веднъж, че това не съм аз, защото куцах. Направих снимки на крака и се видя, че реално това не е крак. Пречеше ми. Това беше компромис. Майка прие решението ми силно. Насрочихме датата. Настройка за това няма. Скачаш и така”, обясни той.

За самата операция той споделя, че всичко е преминало нормално и се чувствал напълно готов за промяната.

„Нощта преди операцията слушах хубава музика и спах като бебе. Сутринта станах и с колата отидохме с мама в болницата. В 7 часа се разминах с лекарите, а тe ми казаха: Яворе, давай, че ти си първи”. Бях спокоен. Имах тръпки в деня преди операцията. След интервенцията погледнах и знаех, че кракът ми няма да го има. Приех нещата. Болката също не беше проблем. Първо казах на дъщеря ми какво ще ми се случи. След операцията буквално за дни си влязох в нормален ритъм”, разказва Явор.

Той искрено благодари на каскадьорите, които му купили механичен крак. „Фокусът ми е върху това да вляза в симбиоза с крака и с механиката. Когато се чувствам достатъчно уверен, защо и да не се върна в каскадите. Ще видим какво ще стане. Аз съм постоянно сред тези хора”,  каза още каскадьорът.

Явор Кехайов е на 36 години от София. Детството му преминава на снимачната площадка. Син е на известния каскадьор Димитър Кехайов, от когото наследява интересната, динамична, но и изключително опасна професия.

През 2002 година по време на каскада счупва левия си крак. Травмата е толкова тежка, че следващите няколко години Явор буквално живее в болничните стаи на клиники в България, Русия и Австрия.