"С глава в стената". Така ще се нарича филмът, посветен на 50-та годишнина на незабравимия актьор Андрей Баташов. Лентата, в която ще участват приятелите, колегите, най-близките хора на актьора, ще бъде излъчена в навечерието на неговия рожден ден. Това разкри пред bTV журналистката Велислава Дърева - една от най-близките приятелки на Баташов.Стефан Данаилов, Андрей Слабаков, Христо Мутафчиев, Йоана Буковска, Евелина Борисова са само част от хората, които си спомнят своите незабравими мигове с актьора.

"Последните години от живота му бяха наистина "с глава в стената". През 90-те години особено театралните творци бяха подложени на страхотно изпитание. Ако си спомняте неговите моноспектакли, той се превъплъщаваше в едно представление в 10-15 образа. Той съзнателно избра не само своите моноспектакли, но и самотата. Беше бляскав актьор", каза за него Велислава Дърева. 

Колежката и състудентка на Баташов - Евелина Борисова добави, че го помни като изключително силен, умен, дисциплиниран актьор. "Последния път, когато го видях, беше изключително щастлив. Събирахме се целия клас, с едно позвъняване. Беше много щастлив, много усмихнат. Беше щастлива, ентусиазираща вечер", спомни си Евелина Борисова.

Андрей Баташов си отиде навръх имения си ден през 2010 г.