Хакери от целия свят  обединиха сили в борбата срещу пропагандата на „Ислямска държава" в интернет. 
Джихадистите водят активна пропаганда в мрежата. До края на 2014 г. привържениците на екстремистката групировка са регистрирали около 46 000 акаунта в Twitter. Имат хиляди последователи в социалната мрежа. 
Една от групите, която се включва в борбата срещу терористите в интернет, е Ghost Security. Членовете й са си поставили нелеката задача да се борят с екстремизма във виртуалното пространство. За тази цел те наблюдават дейността на бунтовниците в дигиталното пространство, опитвайки се да намерят информация за възможни заплахи.
От Ghost Security твърдят, че благодарение на тях са блокирани около 60 000 акаунта на екстремисти в Twitter, а 130 сайта са изведени извън строя. Групата също така заявява, че е помогнала за предотвратяването на терористични нападения в Ню Йорк и на остров Джерба в Тунис. 
Хакерите се свързват с властите чрез фирмата консултант по националната сигурност и международни отношения Kronos Advisory.
"Хакери от цял свят събират информация, която според тях може да помогне за предотвратяването на терористични атаки. Тази информация се предоставя на правоприлагащите органи, разузнаването и армията на САЩ, както и, ако е необходимо, на компетентните органи на други държави, с цел подпомагане на борбата срещу тероризма", разказа пред RT.com. основателят й Майкъл Смит.