Млада жена от Бургас се нуждае от средства за спешна операция, за да пребори тежко онкологично заболяване. 29-годишната Нина Тодорова Услийска страда от тумор на лимфата и на кръвоносните съдове. Страшната диагноза е поставена от докторите в истанбулска клиника, където бургазлийката се лекува в момента. Историята й разказва пред Флагман.Бг брат й Красимир Услийски.Ходенето по мъките започва в началото на годината. През януари под сгъвката на десния й крак се появява мастно топче, което расте с дни. Нина усеща страшни болки. Консултира се с няколко доктори, но никой от тях не може да разбере какво точно е въпросният израстък. Един от тях казва, че се нуждае от операция и я съветва интервенцията да бъде извършена в Специализираната болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев” в Горна Баня от началника д-р Патриков.

Тя заминава за клиниката, където я преглеждат и й правят изследвания. На 2-ри април се извършва първата операция от д-р Патриков. Близките на Нина са категорични, че лекарят не си е свършил добре работата.

„Операцията не е била успешна, защото д-р Патриков не е отразял и изчистил всичко, както трябва. След интервенцията състоянието й се влоши, болките се увеличиха. Минаха 3-4 месеца и сега вече е с разсейки в организма с малки метастази. На мястото на самата операция също има голям израстък“, разказва отчаяният брат със сълзи на очите.

В момента младата бургазлийка е на лечение в клиниката ACIBADEM в Истанбул. Там й е поставена диагнозата „тумор на лимфата и на кръвоносните съдове“. Нина се нуждае от спешна операция, за която е необходима сумата от 10 500 евро.
„Обръщам се към всички мои познати, приятели и добри хора, които могат и имат желанието, да помогнат на сестра ми. Тепърва ще са й нужни още много пари за престой, медикаменти, химиотерапия и други манипулации“, апелира Услийски.

Близките на Нина обмислят да организират и благотворителен концерт, за да може необходимите средства да се съберат възможно най-скоро. Те са създали и фейсбук група, където всеки може да следи актуални новини около състоянието й.

Банковата сметка за събиране на средства в
ОББ: BG51UBBS80021084563130
Нина Тодорова Услийска


Скоро ще бъде активиран и DMS номер за изпращане на дарения чрез СМС-и.