Гаджето на убия Иван Тодоров-Доктора – Даниела Борисова, става финансов министър. Дупничанката обаче няма да се присъедини към екипа на премиера Бойко Борисов, а ще оглави правителството на архитекта, арестуван за диверсия – Миломир Богданов. Богданов е коронован за княз на княжество Онгъл. Онгъл е една от четирите държави, възникнали в най-ново време. Княжеството беше учредено на 24 май и пълното му име е Екологично Дунавско Княжество Онгъл, съобщава „Вяра”.Приятелката на Доктора ще бъде коронована за министър на тържествена церемония в катедрален храм „Свети Георги” в Дупница в присъствието на министъра на образованието Тодор Танев и бившия министър без портфейл и настоящ шеф на Историческия музей Божидар Димитров. На специална церемония под звуците на химна на новото княжество ще положат клетва Даниела Борисова и нейната приятелка Теута Георгиева. 

Двете момичета ще получават заплати и ще имат за задача да приемат заявки от наши сънародници да стават техни поданици. Майката на Теута е от Дупница, а баща й от Холандия и тя ще има грижа да записва българи от Холандия.

„Всеки може да стане поданик на една обособена, защитена земя. Това е офшорна зона и вече е призната. Територията на Онгъл е колкото Борисовата градина в София”, каза Даниела Борисова.

Онгъл си има всички държавни символи – герб, пощенска марка, химн и знаме. Княжеството се намира на границата между Хърватия и Сърбия, състои се от три отделни части на река Дунав, останали след разпадането на Югославия като ничия земя.

„Никога не съм била там, отивам в събота”, похвали се Даниела Борисова. Тя е дъщеря на бившия следовател от Районна следствена служба-Дупница Георги Васев. В момента Борисова работи в ресторант „Универсал” в Дупница.

В чест на церемонията по встъпването си в длъжност на министър тя дава ВИП вечеря в елитен дупнишки ресторант.

Борисова живее с майка си в бобовдолското село Шатрово, но преди месеци къщата им беше отнесена от водна стихия, заляла ги, след като уличният водопровод гръмна.

Борисова разказа, че поданици на новото българско княжество могат да станат журналисти, хора на изкуството, историци, но не и членове на политически партии. 

„Няма партии и няма политика”, отсече министър Борисова. Любопитна подробност е, че тя е съсед на Бойко Борисов. Наследствената й къща по линия на майка й се намира точно до премиерската. 95-годишният дядо на Борисова поддържа изключително добри съседски отношения с премиера и дори Бойко Борисов е повелил на него грижата за шестте си кучета. 

„Дядо ми ги храни. Наскоро се родиха малки, но вече те са настанени в нови семейства”, разказа Борисова. 

Според нея премиерът няма шанс да стане поданик, но на въпроса какви ще бъдат отношенията между правителството на Онгъл и България, Даниела отговори: „Като към всички държави от Европейския съюз. Ние сме християнско княжество, ще поддържаме връзка с Българската православна църква. Армия няма да имаме. Наподобяваме масоните само че те не допускат жени в редиците си, докато Онгъл е отворен за дамите. На новата земя ще построим хотели, банки, министерства. 6 човека вече са се записали за министри, министър на екологията е Цветан Ночев – офицер от СОСЗР. Поданиците вече са около 1000 човека. Населението е нужно, за са се издаде указ и да се строи на земята, но за това са нужни около 40 хил. човека. Желаещите да станат поданици на княжеството попълват за целта бланка и плащат такса от 10 лв., на година се плаща 120 лв. Все още нямам никакви пари при мен, но аз ще отговарям за всички събрани средства и капитали.”