Десислав Велков, на 39 години, от плевенския град Искър, известен повече като Деси от Пелово, както е старото име на града, отново е задържан - този път в Стара Загора. От районната прокуратура в града съобщиха, че на мъжа е повдигнато обвинение за това, че "на 21 януари т. г. чрез употреба на сила и заплашване е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на пълнолетната С.В.Д.". В момента Велков е зад решетките за 72 часа с прокурорско разпореждане, предстои съдът да му определи постоянна мярка за неотклонение.

Името на Деси нашумя в началото на 90-те години на миналия век като екстрасенс, на който е дадена божия сила, за да лекува хората. Негови "пациентки" обаче често се оплакват, че "лечителят" им злоупотребявал по време на сеансите и под предлог, че правел масажи, опипвал млади момичета и блудствал с тях. Велков вече е осъждан за блудство, принуда и измами и е възможно да посрещне 40-ия си рожден ден на 20 декември т.г. отново в затвора, ако поредното обвинение срещу него издържи в съда.

За него от полицията и прокуратурата не дават подробности, но в Стара Загора разказват, че този път Деси е арестуван на 3 февруари в квартирата, където посрещал пациенти, научили за него по обяви. В жалбата си поредната негова жертва твърдяла, че била подложена на сексуално насилие, като преди това е приведена в неадекватно състояние. Младата жена потърсила услугите му след тежко заболяване. "Лечителят" провел с нея три сеанса, но чашата на търпение у жената преляла, когато Деси я накарал да се съблече и под предлог, че търси нейн орган, който бил заразен с черна магия, започвал да я опипва по цялото тяло.

Още през октомври и ноември м.г. в различни сайтове се появиха предупреждения, че Десислав Велков върлува в града на липите. Техните автори сочат, че чрез обяви в местната преса той търси момичета и млади жени под благовидни предлози - предлагал работа на лица от женски пол като секретарки, сътруднички в офис, телефонни операторки, рекламни консултантки, чистачки. В една обява се търсело момиче със собствен лаптон за качване на рекламни съобщения, можело и без опит. В друга - жена с шофьорска книжка и собствен автомобил.

Десислав кръстосал почти цяла България, след като излязал от затвора през 2006 година. Преди да дойде в Стара Загора, той се опитал да примамва наивни жени дори в гръцката столица Атина.