Презентация на уъркшопи за съвременно изкуство, реализирани в рамките на есенната учебно-творческа практика на Национално училище по изкуствата "Проф.Веселин Стоянов", ще бъде направена в петък от 17 ч в Художестевната галерия в Русе. Инициативата е организирана от Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС в рамките на образователната платформа "Паралелни стъпки, паралелни пространства", която подпомага художественото образование в България. 
Русенци вече станаха свидетели на няколко такива съвместни изяви - светещите риби пред Доходното здание, оригиналните авторски творби на младежите на брега на Дунава, създадени по време на лендарта от камъни, пясък, клони и листа. 
Сега деветокласниците правят художествени инсталации от тръби, тел и текстилни материали, които също ще бъдат поставени пред Доходното. В десети клас работят върху интерактивно кинетично изкуство, техните творби ще се задвижват с намесата на публиката. Учениците от 11 са се заели с дигитална фотография и фотоколаж, а от 12 клас усвояват принципите на художествения контекст. Всичко това те ще покажат и разкажат в петък.