Няма да има фойерверки и евтини трикове на Античния театър, а на сцената излизат едни прекрасни музиканти с много хубава музика и добри аранжименти. Това заяви в интервю за Дарик любимата на поколения певица Лили Иванова. Тази вечер тя ще изпълни песните от най-новия си албум „Поетът" в Пловдив.
По думите й пловдивската публика е невероятна, а в екипа й има двама музиканти от града на тепета. Тя е категорична, че изборът на Пловдив за Европейска столица на културата е абсолютно правилен.

Концертът започва от 20 часа, а билетите, които са на цени от 20 до 50 лева, вече са почти изчерпани.

„Работя с всеки, който ми предложи хубава музика и хубав текст", каза Лили Иванова, която трудно възприема определението прима на българската естрада. Тя не изпитва носталгия към старите си песни, но признава, че в творчеството си има такива, които се нуждаят от възраждане и ги подбира много внимателно.

„Човек трябва да има желание да върви напред и да се доказва, но това е въпрос на възможност, а самохвалството няма никакво значение, ако предлагаш само 5-минутна слава”, каза още Лили. За нея наградите са признание и оценка, но остават само спомен, а всеки следващ концерт е едно ново начало.

Смята, че нищо не идва от небето и за всичко се иска характер и много работа.