Акцията, при която вчера в центъра на София бяха задържани 130 нелегални имигранти, е била регулярна. В нея няма нищо особено и това се прави постоянно. Това обясни пред bTV главният секретар на МВР.8-9 души от задържаните са пуснати на свобода. Останалите не са могли да дадат обяснение за правния си статут. „125 са задържани, за които има информация, че незаконно са пребивавали”, каза Костов. Те ще бъдат настанени в приемните центрове на дирекция „Миграция”.

Главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че от началото на годината има над 200 души, които са задържани за каналджийска дейност. Срещу някои от тях са повдигнати обвинения. Това е привлекателна престъпна дейност, поясни той. 

Костов напомни, че България гледа да е абсолютно коректна по въпроса в рамките на отношенията с другите партньори. „През центровете ни за бежанци са преминали близо 16 000 нелегално влезли в страната”, съобщи още главният секретар на МВР. 

Само в столицата от началото на годината са задържани над 4000 човека. „Трудно е да се говори за конкретен канал във връзка с вчерашната акция”, поясни още Костов.