Появи се първият дарител от русенския бизнес за изграждането на паметник на загиналите във войните русенски войници и офицери. Изпълнителният директор на „Труд“ АД Йоханес Крикорян пое ангажимента да осигури настилките на мемориала. Изделията от клинкер се произвеждат в предприятието. Те са изключително устойчиви на износване и атмосферни условия и са с подходящ цвят и дизайн, който ще кореспондира с общата композиция на паметника.
Инициативният комитет изказва своята благодарност към Крикорян, като се надява той да бъде последван и от други бизнесмени от Русе. 
До момента по сметката за изграждане на паметника са събрани близо 30 000 лева. Инициативата бе обявена преди няколко месеца, когато беше одобрен и един от четирите проекта за мемориал - този на екип с ръководител арх.Силвия Алексиева и консултант художника Пейно Пейнов. Цялата сума, която е необходима за построяването на паметника и за оформянето на пространството около него, е 77 400 лв. Мемориалът ще бъде издигнат пред сградата на бившия Пети пехотен полк. 
Банковата сметка, по която русенци могат да внесат средства, е: 
IBAN: BG40UNCR70004521781614
BIC: UNCRBGSF 
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, клон Русе