ПФ ще настоява при актуализацията на бюджета да се увеличат средствата за МВР за по-успешна борба с миграционния поток и битовата престъпност. Ще настояваме и за увеличение на бюджета на Министерство на отбраната в посока възстановяване на бойната готовност на Българската армия и комплектуването и с модерно въоръжение.

Това заяви председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов в декларация от името на групата, предаде репортер на БГНЕС.

„Отстраняването на ДПС от всички властови позиции остава най-важната задача на ПФ, тъй като осъзнаваме, че разделянето на българското общество на етнически и верски признак е най-голямата опасност за държавността. Има нужда от увеличаване на санкциите срещу трафика на хора”, убеден е Симеонов.

Борислав Борисов, председател на ПГ на АБВ заяви, че пред депутатите стоят тежки задачи за реализиране на много сложни реформи в сложни системи. ПГ на АБВ счита, че през новия сезон е необходимо да се върнем към стила на диалог. Безсмисленото политически противопоставяне е път към никъде, добави Борисов.

Светлин Танчев от БДЦ пък заяви, че политическият семестър започвал с външни събития-военни конфликти и бежански вълни, които изпиват възможностите ни да браним границите си. „Съдебна реформа-няма. Започнати са много т.нар. реформи, но до момента не виждаме конкретни промени и няма нищо завършено. Действията могат да бъдат определени със „стрелба в тъмното”, смята Танчев.

Волен Сидеров, пък подчерта, че няма как да се направи поглед напред, ако не се върнем назад. „Преди една година тук беше организиран държавен преврат, с много пари от американски организации. Бяха свалени законно избран парламент и правителство, за да се настани една коалиция от 48 партии и резултатът е негативен за България. Между 60 000 и 100 000 млади хора напуснаха Родината, а държавата потъна в заем от 16 млрд. лв.”, категоричен е лидерът на Атака.