Гръцката полиция осъществи арести на четирима души, които са се опитали да продадат новородено в атинското предградие Ахарнес. Арестуваните са двама българи - мъж на 45 години и жена на 38, които са направили опит да продадат бебето и двама гръцки граждани на 47 и 23 години, които са били посредници. Майката на бебето е българка. Тя също се издирва, съобщава grreporter.info.
Според гръцки медии, двойката българи открили в България 18-годишната бременна жена и се споразумели да им предаде бебето веднага след раждането му срещу сума от 1500 евро.
На 20 август двамата арестувани посредници транспортирали бременната жена до гинекологична клиника в Атина, където тя родила. При регистрацията те представили като нейни личните данни на 38-годишната българка.
На 27 август посредниците отишли отново в клиниката, за да получат акта за раждане на бебето и да го впишат в общинските регистри. За целта представили фотокопия на личните карти на двойката българи, които представили като биологични родители на бебето. Служителите в администрацията на клиниката обаче забелязали, че снимката на предполагаемата била различна от тази на жената, родила детето.
След подадения сигнал до полицейския участък в квартал Илион била извършена проверка в жилището на 47-годишния грък в предградието Ахарнес. Там били открити и арестувани четиримата души, както и новороденото, което било транспортирано в Детската болница в Атина.
Атинската прокуратура образува досъдебно производство по случая.