Фенове на оптичните, силови и звукови подобрения по автомобилите от цялата страна се събират този уикенд на хиподрума в Банкя за горещи преживявания, обединени в едно от най-големите автомобилни състезания на годината - тунинг и кар аудио шоуто EMMA Sound & Tuning. Над 50 състезатели са потвърдили участието си до момента. Записването продължава да тече, като се очакват над 100 претенденти за награди в различните категории - Sound Quality, ESPL и EMMA Racing.

Първите две  от тях - качество и сила на звука са запазена територия за маниаците на кар аудио, а третата позволява участие на почитателите на т.нар. оптичен тунинг. Желаещите да се включат в състезанието състезават, могат да се запишат, като попълнят формуляр на официалния сайт на EMMA-Българияwww.emmabulgaria.com . Организаторите предвиждат и записвания и в деня на състезанието.

Входните билети  са по 5 лв. за възрастни, а за деца до 10-годишна възраст входът ще бъде безплатен. Посетителите ще имат възможност да участват в различни забавни надпревари с награди като „баскетбол” (хвърляне на стар касетофон във варел), държане на субуфер максимално дълго, надвикване и много други.

Освен признание за добре подготвените си автомобили, победителите в различните категории получават правото да участват в европейските финали на EMMA. През 2009 г. Mercedes CL600 с High-End аудиосистема и оборудване за мобилен офис, тунингован в България, спечели второ място в европейските финали на ЕММА. Друг български успех на световната кар аудио сцена е победата на български монтажници в състезанието EMMA@Work на изложението Car+Sound в Зинсхайм (Германия) през 2006 г. При това състезание, два екипа от инсталатори разполагат с два абсолютно еднакви автомобили, еднакви аудиокомпоненти и 24 часа, в които да изградят озвучаването им. Когато времето изтече, автомобилите се оценяват от специално обучени съдии за качество на звука, безопасност на монтажа и др.