Най-голямата търсачка представи ново си корпоративно лого, няколко седмици след като изненада света с основно преструктуриране, при което Google става част от холдингова компания, наречена Alphabet, пише CNET, цитиран от "Фокус".Промяната на логото е поредната крачка на Google, утвърждаваща я като напълно различна фирма от уебсайта за търсения в интернет, основан през 1998 година. 

Компанията от Маунтин Вю, Калифорния, се превърна в технологичен гигант, който създава софтуер за смартфони и таблети, издига в небето балони, излъчващи интернет сигнал и разработва “умни” очила и дори прототипи на самоуправляващи се автомобили.

Промяната на логото не е единствено символична. При старта си преди почти две десетилетия Google е замислена като компания за настолни компютри. Сега, хората имат достъп до мрежата чрез множество мобилни устройства - от смартфони и таблети до умни часовници. Google изтъква, че новото лого ще се разчита по-лесно на малки екрани и ще съчетава по-добре с новата икона “G”.

Google не за пръв път обновява външния си вид. Компанията го е правила шест пъти, откакто основателите Лари Пейдж и Сергей Брин поставят началото на съвместния си проект като студенти в Станфордския университет. Всяка промяна следва интернет тенденциите и има за цел логото да се чете по-лесно на най-използваните устройства.

И други технологични компании направиха козметични промени наскоро. През юли Facebook обнови логото си, за да се вижда по-добре на смартфони. През 2013 година изпълнителният директор на Yahoo Мариса Мейър промени логото на компанията, една година след като застана начело.