"Още един член на Националната гвардия почина от раните си след експлозия на граната", написа в Туитър вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков. Това е вторият полицай, който умира от раните си, след вчерашните сблъсъци пред парламента в Киев между силите на реда и активисти на крайната десница.Националистите от партия "Свобода" на Олег Тягнибок се разбунтуваха срещу конституционната реформа, даваща повече автономия на проруските сепаратистки региони, съобщи Франс прес.
 
В болница бяха приети 130 души, сред които 6 полицаи са в тежко състояние с рани в стомаха, белия дроб и главата.

Приемането от парламента на проектозакон за децентрализацията, даващ повече автономия на регионите, които са във война с Киев, доведе до сблъсъци между силите на реда и активисти от крайната десница.

Във Върховната рада на Украйна също избухнаха разпри. Вицепремиерът Валерий Вощевски заяви, че подава оставка, съобщава "112 Украйна". Решението му е взето, след като Радикалната партия на Олег Ляшко излезе от управляващата коалиция и отиде в опозиция.
Вощевский бе назначен за поста вицепремиер от квотата на Радикалната партия

"Открихме извършителите, ще открием също и организаторите на безредиците", обяви по-рано днес президентът Петро Порошенко.

Според говорителка на полицията в Киев, лидерът на крайнодясната партия "Свобода" Олег Тягнибок ще бъде разпитан от полицията за евентуално участие на негови съпартийци в насилието.