"Кражбата от централния офис на фирмата е поредният удар срещу нас. Това ни демотивира да продължим да работим", сподели пред "24 часа" Пенка Керемедчиева, собственичка на верига хипермаркети в Бургас.

От нейния централен офис, разположен в бизнес сграда на ул."Янко Комитов", крадци отмъкнаха няколко торби с монети на стойност близо 30 000 лв., както и лотарийни билети за над 5000 лв.

Апашите проникнали в сградата през покрива, а в офиса на частната фирма разбивали врати , чекмеджета и метален сейф, където били парите.

Крадците са били заснети от една от видеокамерите на излизане от сградата. На записа, който от фирмата предоставиха специално за "24 часа", се виждат двама млади мъже, които се суетят край входната врата.

Тъй като тя била със сензори, се затворила веднага след тях, а част от чувалите с пари останали вътер в сградата. След като не успелида я отворят, апашите я разбили. В края на записа се вижда как двамата мъже изнасят послединте чувалчета с монети

"Монетите ни се доставят с предварителни заявки от банки, тъй като сме длъжни да заредим с тях търговските си обекти", обясни Пенка Керемедчиева.

Всеки път железните пари се носели веднага в хипермаркетите, но този път нещо забавило доставките и монетите останали за през нощта в централния офис на фирмата.

"Това е поредната кражба от наш обект през последните няколко години. Нанесените ни щети са за над 100 000 лв. И все така става, че нещо непредвидено се случва, охраната се пропуква и парите изчезват. В един от случаите бе замесен и бивш управител на магазина ни в к-с Лазур, но той не бе наказан, а кражбите остават неразкрити", оплака се собственичката на търговската верига.