Интернет гигантът е известен с множеството придобивки, които осигурява на служителите си, както и с добрите заплати дори и без човек да е в ръководството на компанията. Онлайн изданието BusinessInsider е използвало информация от кариерния сайт Glassdoor, за да направи класация на най-високоплатените длъжности в Google.Заплатите са годишни, каквато е традицията в САЩ. Данните са базирани на средни стойности спрямо заявеното от настоящи и бивши служители на Google, които са анонимни. Заплатите са средни, като могат да са по-високи с натрупването на по-голям стаж. Не са броени и бонусите.

Хардуерните инженери получават по 183 948 долара на година. Това всъщност е и от сравнително ниските заплати за инженери в Google.

По 191 881 долара годишно получават дизайнерите на потребителското изживяване. Това включва подредбата и структурата на интерфейсите, както и техния вид. Старши мениджърите по продажби пък получават с около 2000 долара повече.

Приблизително подобни са заплатите и на инженерите, които имат грижата да оправят сайта и услугите на Google, когато се появи проблем или срив. Изисква се бърза реакция и способност за решаване на проблеми ефикасно.

Софтуерните инженери на Google получават средно по 201 565 долара годишно. Според Glassdoor това е с 60% повече спрямо средното ниво на заплатите за тази професия в САЩ. Главните софтуерни инженери пък получават по 207 211 долара годишно. Три хиляди долара годишно повече получават старши софтуерните инженери, а техните мениджъри получават по 235 772 долара на година.

Повече от тях взимат само продуктовите мениджъри. Те получават по 243 299 долара годишно, но имат и най-много отговорности. Те трябва да осигуряват връзката между всички отдели, които работят по даден продукт - от инженерите до продажбите и маркетинга. Тяхна е грижата всичко да работи в синхрон.

Над тях вече започват и директорите. За сравнение, маркетинг директорите в Google получават по 268 936 долара годишно, инженерните директори - по 272 370 долара, а финансовият директор - 339 825 долара годишно.