Синдиците на фалираната КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев са създали организация за срещи с кредитори на банката, пише „Монитор”, като се позовава на БНБ. Вложителите в КТБ имат срок до 4 септември да направят възражения срещу списъка с вземанията си, оповестен в Търговския регистър.Кредиторите на КТБ, които имат право на вземания след осребряването на масата на несъстоятелността, имат право на възражения по съставения от синдиците списък. Те могат да бъдат обсъдени с Илиев и Ангелчев или с техни представители.

От седмичния отчет на синдиците става ясно, че вече е създадена организация в банката, така че да може да се отговаря на въпроси, свързани със списъка с вземанията, и да се организират срещи с кредитори, ако се налагат такива.

Синдиците на КТБ отчитат още, че са изискали информация от девет дружества, които са акционери в банката. От тях се изискват данни, свързани с оценката на масата на несъстоятелността.

Миналата седмица синдиците са успели да съберат малко над 120 000 лева от вземанията на банката. Подробности около работата на международната фирма за разследване на банкови фалити този път не се съобщават.

Междувременно от Фонда за гарантиране на влоговете информираха, че към края на миналата седмица са изплатени 3 650 500 000 лева от гарантираните суми в банката.