Китайският журналист Ванг Сяолу призна, че е написал статия за ситуацията на фондовите пазари в страната изключително въз основа на лични предположения и слухове, предаде Интерфакс. Сътрудникът на медията и бил арестуван и е дал признателни показания по време на разпита. "Разбирам, че съм причинил големи щети на инвеститорите и своята страна", е заявил той. "Представената от мен невярна информация е паникьосала пазарите и е причинила материални и морални щети", е допълнил Ванг пред служителите на китайската полиция. 

Миналата седмица фондовите борси в азиатската държава започнаха търговията със стремглав срив. Падането предизвика паника и на други пазари по света, като породи подозрения за нова световна икономическа криза. По-късно фондовите борси се отърсиха от сривовете. 

Докато пазарите играеха надолу-нагоре, властите в Пекин започнаха разследване. По случая са арестувани около 200 души. Освен журналисти са задържани са и брокери и служители на органа, регулиращ търговията с ценни книжа.