Вече 8-годишната доминация на ГЕРБ в местната власт не носи нужната промяна. Така че единственото на дясното няма алтернатива.

Това каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той се обяви за дясно управление, но без участието на ДПС, предаде БГНЕС.

Кънев изрази надежда, че в близките дни ще бъде постигнато и съгласие между ДБГ и СДС за съвместно участие на предстоящите избори. ДСБ, БЗНС и НПСД вече са постигнали съгласие да се явят заедно на местните избори. Според Кънев няма вариант да не се стигне до обща регистрация на петте формации от Реформаторския блок. Той посочи като основни противници за предстоящите избори БСП и ДПС, но подчерта, че не трябва да се подценява голямата опасност ГЕРБ и ДПС да управляват заедно на места.

„Единството няма алтернатива и това се вижда много ясно в страната. Ако има генерален политически извод, той е, че вече 8-годишната доминация на ГЕРБ в местната власт не носи нужната промяна по отношение на нивата на корупция, на партийната администрация и на прахосничеството на публични средства. От тази гледна точка – единството на дясното няма алтернатива”, заяви Кънев.