Начинът, по който ядем пица, издава нашия характер и всеки от нас може да попадне в една от типичните четири личностни категории, пише в. "Дейли мейл". Изследването е било осъществено от Пати Ууд от университета "Емъри" в гр. Атланта.Мнозина от нас си мислят, че поглъщането на любимото ни парче пица е рутинен акт. Но според поведенческите психолози начинът на нашата консумация може да разкрие съществени черти от нашата личност.

Ако сгънете парчето, преди да го поднесете към устата си, вие сте от типа на водачите. Те са много добри в изпълнението на няколко задачи едновременно. Подобни типажи често ядат пицата си, докато говорят по телефона или карат колата си. Те са много активни личности. За тях дори не е важен толкова вксусът, колкото самото хранене. 

Ако пък първо посегнете към коричката на пицата, то вие попадате в групата на творците на тенденции. Те са спонтанни и живеят живота си на пълни обороти. Обичат да са различни, да предизвикват статуквото и да налагат трендове. Подобни типажи са колоритни, говорят високо и търсят да привлекат вниманието на околните чрез действията си.

Ако подходите към пицата с нож и вилица, то тогава попадате в групата на поддръжниците. Те са топли и благи люде, които обичат да играят в отбор. Подобни хора са идеалните сътрапезници. Те са рамото, на което винаги можеш да изплачеш болката си. Помнят всички рождени дни и гледат на тържествата всички гости да са сервирани, преди да напълнят собствената си чиния.

Ако просто отхапете от парчето пица без излишни маневри, то вие сте от типа на перфекционистите. Те се придържат към това, което знаят и очакват единствено предвидими резултати. Те могат да експериментират с няколко вкуса, но обикновено се придържат към този, който най-много им е харесал.