Германската общественост е в потрес от безвкусната шега на местното сатирично издание "Титаник" със състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Списанието си позволи да излезе с корица, на която има снимка на легендата Ники Лауда. А под нея пише: "Първи снимки след инцидента с Шумахер. Ето колко зле изглежда той след падането."

64-годишният Лауда за малко не изгуби живота си през 1976 г. Тогава болидът му избухна в пламъци и той едва оцеля след катастрофата.

Вследствие на инцидента големият шампион беше с голям процент изгаряния по тялото, включително и по лицето. Останаха му и белези.

Читатели заливат пощата на списанието с писма на недоволство, а във форумите на останалите медии е пълно с изказвания срещу постъпката на "Титаник".

Самият Ники Лауда остана втрещен от постъпката на авторите в списанието. Той я определи като "пълен боклук".

"Питам се кой идиот би пуснал в печат такъв пълен боклук? Това е абсолютно неблагочестиво", заяви Лауда.

Но това не е всичко, което предизвиква сериозно възмущение в Германия. В статията под въпросната снимка, списанието предлага различни "смешки и игри", с които родителите могат да обяснят на децата си за инцидента с Шумахер.

Лечението на легендарния пилот в болницата в Гренобъл продължава. Той претърпя инцидент по време на ски-ваканцията си в курорта Мерибел.

Тогава Шуми падна на главата си и в продължение на месец беше държан в състояние на изкуствена кома. Лекарите вече го вадят постепенно от нея, но не се ангажират с прогнози.