Светът на академиците някак си изглежда с по-големи зъби в един британски университет, който е определен за домакин на единствената конференция за върколаците във Великобритания, пише "Дейли мейл".Събитието, което ще се проведе в университета в Хертфордшир се надява да привлече някои от най-острите умове в Обединеното кралство, за да хвърли светлина върху някои от най-острите зъби в литературата. Новаторското тридневното събитие ще насочи вниманието не само към мъртви същества, но и към такива,  които преследват перифериите на вампира - върколаци и метаморфи, твърдят от университета.

Повече от 50 международни учени ще забавляват и образоват публиката от 3 до 5 септември. По време на събитието ще се проведе дискусия за културното значение на върколака във всичките му различни прояви.

Д-р Сам Джордж, старши преподавател по литература в университета и организатор  на събитието, каза: "Хората са очаровани от трансформациите на човека вълк през годините, особено в киното."

"Много хора помнят Лон Чейни във филма Човекът вълк или култовата класика Американски върколак в Лондон, или ужасяващата сцена на трансформация в Компанията на вълците... Но всъщност колко хора знаят за различните начини, по които могат да се превърнат във  върколак според фолклора или че са налице проучвания за върколаци във Франция и Германия, където хора са били обесени и признати за виновни в ликантропия, правилното име за това явление", попита тя.

 "Ние искаме да се привлече вниманието към тези малко известни факти и да се дискутира върху върколака във всичките му форми на трансформации", коментира още Саманта Джордж.