Фикрет Хасанов Ниязиев, на 54 г. от село Чернокапци, община Омуртаг, бе обявен за национално издирване във връзка с извършено тежко криминално престъпление. Както "24 часа" първи съобщи, мъжът е основният заподозрян за убийстовото на 51-годишната Шафие Рафидова, извършено на 25 август в търговищкото село Ловец.

Мъжът е с нормално телосложение, среден на ръст, за последно е видян облечен с черен панталон и бяла риза с къс ръкав, допълват от областната дирекзия на МВР в Търговище.
За него "24 часа", научи, че бил разведен, с внуци. Като майстор на покриви преди време работил в двора на Шафие, в която се влюбил, макар тя да била семейна с две дъщери. Според една от работните версии на разследващите връзката между двамата не вървяла и ревнивият мъж застрелял жената след последен разговор за уточняване на взаимоотношенията между тях.

Аутопсията показа, че жената, която бе погребана в четвъртък, била застреляна в гръб с 4 куршума. Два от тях пръснали мозакъ й, други два пронизали сърцето и белия дроб. Жената издъхнала, докато се опитвала да отключи пътната врата на дома си, за да се прибере след работа.

От тогава следите на Фикрет, който в последно време живеел в Шумен, се губят, а разследването на убийството все още се води срещу неизвестен извършител. МВР умолява гражданите, които разполагат с информация за издирвания мъж, да съобщят своевременно за това на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.