Екатерина Стратиева имаше трудно начало в рали „Барум“, 7-ми кръг от Европейския шампионат. Българката и унгарската й навигаторка Юляна Нирфаш се завъртяха няколко пъти в първия етап на състезанието, а във втория Ектерина имаше проблеми с ръчната спирачка на своя автомобил Мицубиши Ево 9.

„Да, наистина започнахме трудно. Знаете, че не мога да разчитам на своя Ситроен C2 и използвам кола под наем. Имам доста проблеми с нея. В момента очакваме сервизния парк след първите 4 етапа, където механиците ще проверят турбото, защото нещо с него не е наред. Разбира се имаме си и хубавите моменти. Все още предстоят твърде много етапи, за да се изпада в крайности“, сподели Екатерина по време на първия сервизен парк за днешния ден.

Тя призна, че атмосферните условия са изключително тежки поради високите температури. За нея и останалите 142 екипажа обаче предстоят нови три отсечки преди още едно преминаване през сервизния парк. Дългият състезателен ден приключва с нови два етапа. До момента лидер в ралито е представителят на домакините Ян Копецки.