"Чувствам се добре, нямам никакви проблеми. Щом съм на терена, значи всичко е ОК", каза Трифон Иванов на стадион "Ивайло" в Търново. Железният защитник преживя инфаркт на 17 август и му бе поставен стент, тъй като имал запушване на дясната коронарна артерия. Лично кметът на Велико Търново Даниел Панов влязъл в ролята на Спешна помощ, за да осигури адекватна грижа на легендарния футболист в търновската болница. Дори премирът Бойко Борисов се интересувал за състоянието му. Туньо бе възстановен, а лекарите му забраниха да пуши и предписаха да възвърне спортна форма. Само дни по-късно той демонстрира отлично самомувствие. Каза, че е спрял цигарите и след сполетялото го премеждие преброил истинските си приятелите. "Един мой приятел, няма да споменавам кой, ми каза:"Щом направиш 50 г., хващаш и си отръскваш дървото, който остане, значи е приятел". Така е", сподели Трифон.

Председателят на Зоналния съвет на БФС е патрон на националните финали на Kamenitza Фен Купа 2015 на обновения търновски стадион. Той получи от организаторите фланелка със запазения №3, с който играеше.

Кулминацията на турнира бе открита в присъствието на кмета на Велико Търново Даниел Панов и още две звезди от САЩ’94 - Бончо Генчев и Илиян Киряков. По време на церемонията футболните легенди изтеглиха жребия за финалните срещи. Веднага след това Бончо Генчев се изяви като капитан на сборен отбор от ветерани на "Етър", в демо мач. Техен опонент бе тимът на Kamenitza, менажиран от Трифон Иванов.

Надпреварата между 12-те аматьорски тима продължава и в неделя. Националните шампиони ще получат освен купа и приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано от легендата Христо Стоичков.