Неколкокилометрови опашки се извиват на някои от граничните пунктове на България с Гърция, Турция, Сърбия и Македония, съобщи Гранична полиция чрез "Фокус".  

Службата препоръчва на пътуващите към Гърция да избягват пункта "Маказа", където на излизане от България има трикилометрова колона от коли. Започва да се образува опашка и на влизане, около 300 м към 14 часа, се разбира от съобщението. Причината е засиленият трафик, който не съответства на капацитета на пункта. През "Кулата" движението също е интензивно - на излизане от България колоната е около половин километър, а от гръцка страна - около километър. 
 
Граничните полицаи препоръчват приминаването да става през пунктовете "Капитан Петко войвода", "Ивайловград", "Златоград" и "Илинден".

 На българо-турската граница на "Капитан Андреево" трафикът е интензивен на влизане за леки автомобили. На "Лесово" има около 3 км колона от чакащи да минат в Турция тирове.

На "Калотина" трафикът е интензивен, опашката от чакащи да преминат в Сърбия леки коли е 2 км. На "Станке Лисичково" трафикът на влизащите автомобили е интензивен.