Свищовски полицаи задържаха издирвания 16-годишен извършител на грабежа в с.Алеково, информират от Областната дирекция на МВР. Беглецът от интерната в с.Керека Емил Рашев, който с двама авери извърши серия набези и нападение над 80 годишна жена в дома й в Свищовско бил пипнат в нощта срещу петък.

Полицаите получили сигнал малко след полунощ от гражданин, който забелязал невръстния апаш. познал го по разпространената снимка в медиите. Веднага била организирана трета по ред специализирана операция за задържането на 16- годишния рецидивист. Този път служителите на реда щракнали белезниците на Емил Рашев на главен път София-Русе. В петък прокуратурата го е задържала за 72 часа и ще иска от съда постоянното му оставане зад решетките.

Невръстният апаш за шест дни успя да задигне 5 автомобила, да нахлуе в дома на 80-годишната Елена Тодорова в свищовското село Алеково, да я заплаши с нож и да обере къщата й. Тарашил е и други имоти.

От полицията припомнят, че той е стар познайник на Темида. Първата му присъда е от лятото на 2014 год. за кражба, следват наказания за противозаконни отнемания на автомобили, за кражби и палеж. На 4 юли тази година Емил е бил осъден на пробация за срок от една година заради кражба от Районния съд в Свищов.