Българин е успял да сдобие с данните от кредитната карта с огромен лимит на моделката, актриса и певица Парис Хилтън и да пазарува с нея. Пробивът е направен преди години, когато имаше бум на подобни престъпления в САЩ. Вместо да поставя скимиращи устройства, за да се сдобие с данните, нашенецът ги купил от хакерски форум, съобщава „Телеграф”, като се позовава на източник от разследването.Българинът измисли хитра схема за забогатяване, като успял да си докара почти 1 млн. долара преди да го хванат. Той регистрирал фирма на името на гаджето си, с която се разделил, но имал пълномощно. Създал и виртуален офис в САЩ. 

След това започнал да купува данни от кредитни карти за около 100 долара. Именно сред попаднали и данните на Парис Хилтън. 

След като се сдобил с тях, започнал да купува различни скъпи маркови стоки, а после ги продавал чрез обяви, но на половин цена.

След като го спипали, в компютъра на нашенеца властите открили данни на над 6000 души. 

Следователите стигнали до името на Парис Хилтън, след като данните за две кредитни карти се оказали по-специални. Просто картите имали лимит до 100 000 долара, което е рядка практика. Другата била собственост на гражданин с арабски произход. Нашенецът е апестуван, когато прави елементарна грешка да пазарува с чужди кредитни карти в Кипър.