Над 70 трупа на имигранти са извадени от камиона, който беше открит вчера изоставен в аварийната лента на магистрала в Източна Австрия, близо до границите с Унгария и Словакия, съобщи говорител на австрийското министерство на вътрешните работи, цитиран от световните агенции.

Предварителните данни бяха за между 20 и 50 тела. Преброяването на жертвите е много трудно поради разлагането на труповете.

7,5-тонният хладилен камион бе намерен вчера малко преди обед от автомобилен полицейски патрул край австрийския град Пандорф, на 50 км югоизточно от Виена и недалеч от унгарската граница. Тежкотоварният автомобил очевидно е бил изоставен, както изглежда, след като шофьорът е установил, че нелегалните пътници са мъртви. Той е оставил задната врата на камиона отворена, а от нея се е стичала течност от разлагащите се вътре тела.

Тежкотоварният автомобил бе откаран в митническа сграда за ветеринарни инспекции, разполагаща с хладилна камера, където експерти по съдебна медицина работиха цяла нощ да разделят труповете и да ги преброят, съобщи ДПА.

За момента няма никаква информация за самоличността и произхода на хората, които са се намирали в камиона.