Млада манекенка разпространи в личния си профил видео, в което се оплаква от критериите на модната индустрия, които я определят като „много едра“. В кадър е една млада жена – шведката Агнес Хегендарф, която е на 19 г. Преди това в продължение на пет години е работила като модел.

Но сега вече не можела да си намери работа, тъй като от модната индустрия я определяли като „много едра“. Жената показва на видеото дупето си и пита:“Какво мислите, това ли е много голямо?“.

Освен това споделя, че „специалистите“ оценяват и ханша й като извън размерите за модната индустрия. Тя отново повтаря, че според изискванията за модели „свръхгабаритни“ не можели да участват. Влизала в контакт с големи агенции от бранша, с клиенти, които изразявали желание да работят с нея. Но когато получавали нейните мерки, историята се променяла. Те започвали да използват определения като „О, не, тя е с прекалено големи размери, трябва да влезе в нормите, не искаме да работим с нея“. И допълва, че историята има и смешна страна – че индексът на телесната й маса е 17,5. А, доколкото на нея й било известно, ако числото е до 19, то е приемливо за модната индустрия.

Целта на разпространеното от Агнес видео е да покаже какво разбират в модната индустрия под определения като „твърде голям“.